Otvaranje hostela u Beogradu samo uz saglasnost stanara

0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Grad Beograd moraju da hitno reše probleme koji nastaju usled otvaranja sve većeg broja hostela u Beogradu.

To je saopštila Uprava grada Beograda posle sastanka ministra Rasima Ljajića i gradskog menadžera Goran Vesića i sekretarke za privredu Tijane Maljković o saradnji Ministarstva i Skupštine grada Beograda u oblasti turizma, izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu, kao i o problemima zbog otvaranja sve većeg broja hostela u Beogradu.

– Svakodnevno primamo žalbe građana, posebno iz centralnih gradskih opština da se u njihovim zgradama, bez saglasnosti stanara otvaraju hosteli i da gosti remete kućni red i stvaraju komunalni nered. Taj problem postaje sve veći i ozbiljniji, s obzirom na svakodnevno povećanje broja turista u Beogradu – kazao je Vesić.

Vesić je istakao da je dogovoreno da se usvoji Pravilnik kojim će se regulisati uslovi za otvaranje hostela, kako bi i gosti i stanari bili zadovoljni.

– Jedan od najvažnijih uslova biće saglasnost skupštine stanara, što znači da će hostel moći da se otvori samo ako je većina stanara saglasna. Pored toga, upoznali smo ministra Ljajića sa izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu koji je u pripremi i saglasili se da Grad Beograd dobije veće nadležnosti kada je u pitanju turistička inspekcija i da imamo potpunu nadležnost nad hostelima i drugom vrstom nekategorisanog smeštaja – rekao je Vesić.

Share.

Comments are closed.