Otvaranje turističke sezone u Skadarliji

0

Na platou kod Skadarlijske česme, u subotu 5. maja u 18.00 časova, zvanično se otvara turistička sezona u Skadarliji, kako su najavili iz Turističke organizacije Beograda.

U zvaničnom saopštenju Turističke organizacije Beograda, zastavu Skadarlijsku ove godine podići će glumica Vjera Mujović. Nakon otvaranja sve okupljene očekuje zabavno-umetnički program u organizaciji Turističke organizacije Beograda, a program će biti sačinjen od pesme, igre, brojnih anegdota i boemskih priča koje će poznati glumci izvoditi, a tokom letnje turističke sezone, program će se održavati petkom uveče.

U 19.00 časova biće uručena priznanja Turistički oskar- Zlatno turističko srce Mediterana i jugoistočne Evrope 2018, a tradicionalna turistička lutrija je zakazana za 19:30 časova, dok se u  20.00 časova održava koktel u Kući Đure Jakšića.

Skadarlija, simbol boemskog života u Beogradu, nosi svoje ime od 1872. godine, i mnoge mnoge ličnosti su prošle ovom ulicom. Skadarlija je jedna od deset najpopularnijih turističkih atrakcija u Beogradu, a svakog vikenda biće organizovani događaji kako bi ovu boemsku četvrt učinili što zanimljivijom stranim gostima.

Share.

Comments are closed.