Otvoren restoran u Škotskoj inspirisan serijom “Igra prestola”

0

Škotska kompanija otvorila je u Edinburgu pop-up restoran “Blood&Wine”, inspirisan motivima iz “Igre prestola”.

U neobičnom okruženju, sa mačevima, štitovima i odećom iz srednjeg veka, pomislićete da se nalazite na setu serije. Na meniju ćete naći slatke trešnje iz Dorne, bogato začinjeno vino iz Arbora i Wolfburn viski iz dalekih kutaka Severa.

U kartu pića takođe ulaze Miriško vatreno vino (začinjena mešavina belog vina, zmajeve papričice, paradajiza i čilija), rum “crni katran”, zlatno vino iz Arbora i kiselo crveno vino iz Dorne. Takođe, restoran nudi i pite kuće Frej i Sansine kolače od limuna. Onaj ko se oseća posebno varvarski može da naruči i svinjsku nogu.

Suosnivač kompanije Pop Up Geeks, Linden Vilkinson, koji stoji iza ovog projekta, istakao je da su on i njegovi partneri želeli da ovo bude jedna od najposećenijih destinacija za ljubitelje ove serije.

“Mi zaista volimo ‘Igru prestola’ i želeli smo da privučemo i ostale ljubitelje. Mnogo smo vremena proveli na pronalaženju svih ovih predmeta”, rekao je Vilkinson.

Na osnovu reakcija posetilaca na društvenim mrežama čini se da restoran nije imao nikakav problem u pridobijanju gostiju.

“Blood&Wine” nije jedini restoran inspirisan ovom serijom. Sličan lokal postoji i u Londonu od 2015. godine.

Izvor: CNBC

Share.

Comments are closed.