Otvorena nautičko-turistička sezona 2015. u Beogradu

0

Uplovljavanjem prvog broda “River Aria” sa grupom američkih turista na Međunarodno putničko pristanište Luka „Beograd“, u petak 20. marta, svečano je otvorena nautičko-turistička sezona 2015. u Beogradu.

Prema aktuelnim najavama, u ovoj nautičko turistočkoj sezoni u Međunarodno pristanište Luka „Beograd“ će uploviti 570 brodova sa više od 70.000 turista.

Prošlogodišnja sezona 2014. zabeležena je kao najuspešnija do sada, sa ukupno 530 kruzera i 68.000 turista. Prema statističkim podacima, među turistima koji rečnim brodovima dolaze u Beograd najbroniji su gosti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije. Tokom boravka u Beogradu, turisti imaju organizovane obilaske grada tokom kojih se upoznaju sa istorijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima u našem gradu. Među najposećenijim lokacijama su Beogradska tvrđava, Hram svetog Save, Muzej 25. maj, Knez Mihailova ulica, i brojni drugi lokaliteti.

Kako bi putnici bili informisani o gradu i aktuelnim turističkim sadržajima na pristaništu će svakodnevno biti na raspolaganju info centar Turističke organizacije Beograda. Na Međunarodnom putničkom pristaništu Luke „Beograd“ svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica sa bogatim asortimanom suvenira, delikatesnih proizvoda hrane i pića, tradicionalnih predmeta i autentične narodne nošnje, proizvoda koji  prenose i promovišu autentični duh naše zemlje.

Share.

Comments are closed.