Ovogodišnji Svetski kongres omladinskog turizma održava se u Beogradu

0

Zvanično podržan od strane Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, Svetski kongres omladinskog turizma WYSTC je vodeći poslovni događaj na globalnom nivou u oblasti omladinskog, studentskog i obrazovnog turizma. Ove godine, 25. po redu WYSTC će se održati u Beogradu, u hotelu Crowne Plaza, od 20. do 23. septembra.

Tokom ova tri dana, odvijaće se direktni poslovni sastanci, obiman obrazovni program i niz društvenih događaja usmerenih na umrežavanje.

Direktor WYSE Travel Confederation, glavnog organizatora skupa, Dejvid Čepmen izjavio je : „Oduševljeni smo što je Srbija destinacija domaćin za naš 25. godišnji skup i veoma željno iščekujemo susret predstavnika globalne zajednice omladinskog turizma sa jedinstvenim gradom Beograom u septembru.

Mladi turisti čine približno 272 miliona od ukupno 1,2 milijarde međunarodnih turističkih poseta u 2015. godini. Stoga, omladinski turizam predstavlja značajan i rastući segment tržišta koji doprinosi ekonomskom, društvenom i kulturnom razvoju mnogih destinacija širom sveta.

WYSTC je jedinstvena poslovna i obrazovna prilika koja će potpomoći razvoj i rast receptivnog turizma u Srbiji i doprineti celokupnoj ekonomiji.

Pod jednim krovom, WYSTC privlači preko 450 profesionalaca u turizma iz 100 zemalja sveta. Još važnije, na skupu učestvuje i preko 80 međunarodnih kupaca turističkih usluga koji su u potrazi za novim i jedinstvenim proizvodima, uslugama i iskustvima koje bi uključili u svoje programe.

WYSTC će unaprediti ogromne mogućnosti razvoja i dostupnih poslovnih šansi za omladinski turizam u Srbiji – događaj predstavlja uspešnu platformu koja će poslužiti da se promovišu mnogi kvaliteti i ponude koje destinacija može ponuditi mladim turistima iz celog sveta. Stoga, ohrabrujem naše kolege iz Srbije da iskoriste WYSTC, koji je ove godine u njihovoj zemlji”, poručuje direktor Dejvid Čepmen.

Za detaljne informacije o WYSTC: www.wystc.org

Share.

Comments are closed.