Pčelinji turizam u Sloveniji

0

Slovenija je po svom dobrom starom običaju opet ispred svih. Naime, Slovenija je zimi popularna zbog svojih skijališta i planina, leti zbog brojnih planinarskih, pešačkih i biciklističkih staza, a sada je na spisak nebrojenih turističkih sadržaja dodala i pčelinji turizam.

Ova izuzetno dovitljiva zemlja je poznata kroz istoriju kao kolevka pčelarstva, bogate planinske livade i brojne netaknute šume nude obilje hrane i uslova za to, međutim, oni su pčelarstvo podigli na još viši nivo. Od sad, Slovenija u svojoj turističkoj ponudi ima i specijalne turističke ture za turiste kojima su pčele izuzeno zanimljive, pa tako sad možete otići na izlet u kom ćete probati razne vrste meda, degustirati razna pića od meda, ali i uživati u posebnoj masaža  medom.

Pčelinji turizam u Sloveniji

Kranjska pčela jedna je od najpopularnijih na celom svetu, a sve o istoriji meda i o samoj pčeli možete saznati u Muzeju pčelarstva u Radovljici, malom mestu u blizini granice s Austrijom. Od drugih aktivnosti prilikom učenja o istoriji pčela treba izdvojiti izrađivanje skulptura od saća i pešačenje stazama meda.

Pčelinji turizam u Sloveniji

Dugotrajan i promišljen rad, jasna vizija i misija doneli su Sloveniji pravo na robnu marku Slovenački med u Evropskoj uniji, dobili su svoj brend, a od skoro su proglašeni službenim koordinatorom razvoja pčelarskog turizma na svetskom nivou.

Share.

Comments are closed.