Pet najboljih destinacija za solo putnike

0

Ljudi se teško odlučuju da negde sami otputuju, čak to ne uzimaju u obzir ni kao opciju. Ipak, oni koji spakuju svoj kofer i pođu na odmor ne čekajući nikoga dožive jedno neverovatno iskustvo. Među najboljim destinacijama za solo putnike našle su se sledeće zemlje i sledeća mesta:

Kina – Sve popularniji izbor solo putnika, posebno kada su u pitanju starije dame. Nezaobilazna atraktivna mesta su svakako Veliki kineski zid i Ratnici od terakote, ali ćete jednako uživati i u manje poznatim mestima, kao što je miran vodeni gradić Džuđiađiao.

Francuska – Za one koji žele aktivniji odmor Guardian predlaže staro francusko skijalište Morzine koje posećuje veliki broj samaca. Na ovom mestu možete naći veliki broj istomišljenika i, ujedno, društvo.

Kolumbija – Na ovakvom putovanju malo je verovatno da ćete biti okruženi parovima ili grupama. Za zaljubljenike u kafu ovo predstavlja odmor iz snova, jer se prilikom posete ovoj zemlji obilaze plantaže i pržionice. Takođe, nezaobilazna mesta su i Medelin, jedan od najuzbudljivijih gradova Južne Amerike, i Kartagena, grad na Uneskovoj listi svetske baštine.

Španija – Pravi izbor za one koji žele smiren i opuštajući odmor jeste Andaluzija. U centru Surjalila gosti mogu da se istežu u prirodnom okruženju, ali i da uživaju u časovima joge, okruženi planinama, jezerima i poljima. Kada je hrana u pitanju, posetiocima se dva puta dnevno služe obroci sa organski gajenim povrćem.

Vijetnam – Delta reke Mekong na jugu zemlje bogata je nizom atrakcija. Reč je o predelu pokrivenom pirinčanim poljima. Uobičajeno je da se neka mesta obilaze biciklom. Na ostrvu Fu Kuok nalazi se Duga plaža, proglašena za jednu od pet najlepših i najčistijih plaža.

Izvor: Guardian

Share.

Comments are closed.