Pet najboljih plutajućih hotela na svetu

0

Od Londona i Pariza do udaljenih kutaka Tajlanda i Kanade ovi neobični hoteli postaju sve popularniji. Naime, dok vam se posreći da u jednoj državi budete gost u nekom od ovih hotela, već sledećeg meseca on će primati goste u nekoj drugoj zemlji u koju je doplovio. Ovo je 5 najboljih splav-hotela na svetu, takozvanih floatela:

Good Hotel, London, Engleska

Otvoren u novembru ove godine, Good Hotel je do Londona doplovio iz Amsterdama. Originalno izgrađen da bude imigracioni centar, sada zapošljava ljude koji su dugo bez posla, i ima 148 soba, baštu na krovu i zajedničku dnevnu sobu.

Off Pars Seine, Francuska

Sobe su na dva nivoa, tu je bar sa odličnim pogledom na reku, kao i bazen sa zvezdom Instagrama – zlatnim labudom na naduvavanje.

The Manta Resort, Tanzanija

U Manta Resortu na Tanzaniji, gosti mogu da se čekiraju na ponton sa sobom koja se nalazi 4 metra ispod vode i odatle se dive morskom svetu kroz debele prozore, a mogu se i sunčati na jednoj od dve palube.

River Kwai Jungle Rafts, Tajland

Sobe u ovom splav-hotelu liče na tradicionalne tajlandske kolibe, sa nameštajem ručno izrađenim od strane lokalaca. Struje nema, a gostima se uveče iznose lampe sa kerozinom, dok se preko dana mogu opuštati na zajedničkoj terasi, dremati u privatnoj ljuljašci, ili se rashladiti u reci.

King Pacific Lodge, Britanska Kolumbija, Kanada

Otvoren samo leti, do ovog splava možete doći jedino hidroavionom. Vlasnik organizuje ribarske izlete za goste, a kada se sezona završi, hotel otplovljava na svoje zimsko sidrište.

Share.

Comments are closed.