Pet najčudnijih restorana na svetu gde se nedeljama čeka na slobodno mesto

0

Svako od nas ima omiljeni restoran gde uvek uživa u dobrom ručku ili večeri, ali da li biste se ikada usudili da posetite neko krajnje neobično mesto?

Širom sveta postoje brojni restorani koji se izdvajaju po dobroj hrani, izvrsnoj usluzi ili najboljim kuvarima. Ipak, postoje i oni koji se izdvajaju po svom nesvakidašnjem ambijentu, mnogima ne tako prijatnom, ali ipak popularnom. Predstavljamo vam neke od sigurno najmorbidnijih mesta, za koje je, pritom, nedeljama unapred potrebna rezervacija.

1. Ručak u mrtvačkom sanduku – Restoran “Većnost” nalazi se u ukrajinskom gradu Truskavec i napravljen je u obliku mrtvačnog sanduka. Objekat je u vlasništvu pogrebnog preduzeća. Zidovi su ukrašeni pogrebnim vencima, a jela se zovu: parastos, pomen, sedam dana… Osim što se gostima nudi veliki izbor hrane, u ponudi je i pogrebna oprema.

2. Večera u zatvoru – Restoran “Fortezza Medicea” nalazi se u strogo čuvanom zatvoru pored Pize. U njemu je kompletno osoblje osuđeno na najmanje 25 godina zatvora. Ipak, postoji uslov za goste, a to je da, kako bi uživali u specijalitetima, moraju da prođu detaljan medicinski pregled. Zašto je ovaj uslov neophodan, nije poznato.

3. Obrok u toaletu – Tajvanski “Modern Toilet Restaurant” je, verovali ili ne, inspirisan toaletima. Gostima se hrana služi u čistim i dezinfikovanim čučavcima i pisoarima dok sede na ve-ce šoljama, a stolovi su napravljeni od kade pokrivene staklenom pločom. Konobari služe supu, glavno jelo i desert po ceni od sedam evra. Još je nekoliko ovakvim mesta na Tajvanu i u Hongkongu.

4. Kuća Hobita – “Kuća Hobita” nalazi se na Filipinima i napravljena je isključivo za ljude patuljastog rasta. Čitava unutrašnjost restorana napravljena je nalik mestu u kom su živeli Hobiti iz Tolkinovog romana “Gospodar prstenova”. Malog rasta nisu samo gosti, već i čitavo osoblje objekta kao i di-džejevi. Ovaj restoran jedinstven je na svetu, a atmosfera je, kažu posetioci, više nego zabavna.

5. Invalidska kolica umesto stolica – Singapurski lanac “Clinic”, ili u prevodu “Bolnica”, prvi je restoran molekularne gastronomije na Dalekom istoku. Simulirajući bolnicu, kuvari “operišu” u kuhinji nalik na operacionu salu i to pod medicinskim reflektorima. Čitav obrok sadrži čak 13 jela, a kao pribor koriste se medicinski instrumenti od nerđajućeg čelika, dok gosti sede u invalidskim kolicima.

Ako se nekada nađete na nekom od ovih mesta, nadamo se bar da ćete uspeti da uživate. Jedno je sigurno, biće to neobično iskustvo.

 

Share.

Comments are closed.