Pet osobina koje treba da ima svaki dobar konobar

0

Među mnogobrojnim karakteristikama koje jedan ugostiteljski objekat čine primamljivijim i posećenijim u odnosu na druge, ključnu ulogu ima usluga. To je nešto što će gosta naterati da ponovo zakuca na vaša vrata.

Navedenih pet osobina bi trebalo da ima svaki zaposlen konobar koji dobro obavlja svoj posao:

Dobra memorija – Pamćenje velikog broja različitih porudžbina istovremeno ne bi smelo da predstavlja problem. Osim porudžbina, dobro je znati meni napamet, jer će se tako lakše i vreme uštedeti.

Prodajne veštine – Svaki konobar treba da zna da svom gostu da dobru preporuku. Nekada je to čak i specijalitet kuće ili specijalitet dana. Najbolji način da gost prihvati preporuku jeste da se ona da bez insistiranja i nametanja.

Komunikativnost – Rečnik konobara se ne svodi na “Izvolite” i “hvala”. Svako od nas ima loše dane, ali to gosti ne smeju da primete, pa je jako bitno i znati se našaliti.

Ljubaznost – Osmeh pre svega, ali i strpljenje. Ne treba se sve svesti na veštačko ponašanje, ali prijatan stav uz potrebnu dozu profesionalizma i te kako će ostaviti dobar utisak i možda samom gostu popraviti dan.

Organizovanost – Jako je bitno da se na porudžbinu ne čeka dugo. Koliko god posla da imate, potrudite se da ne dođe do toga da hvatate upitne i nervozne poglede svojih gostiju.

Share.

Comments are closed.