Pet stvari koje će vas učiniti boljim ugostiteljem

0

Adekvatno obrazovanje, neophodne veštine, obuke i naporan rad siguran su put do uspeha. Ipak, da bi ugostitelj bio odličan u svom poslu, potrebno je da se razume u još neke stvari i barata njima.

Dobra komunikacija sa klijentima – Jako je bitno ostvariti dobru saradnju sa svim kompanijama i pojedinicima sa kojima poslujete. Ako planirate da vaš lokal radi na duže staze, nemojte ishitreno reagovati, vaš uspeh će zavisiti i od njih. Kašnjenje se ne toleriše, a vaša mušterija se neće pitati čija je greška, vi ćete biti prvi odgovorni.

Komunicirajte sa zaposlenima – Svaka nesuglasica, svađa ili pak nepostojanje komunikacije među zaposlenima može i te kako da utiče na posao koji obavljate, a često se dešava da to primete i vaše mušterije. Budite dobar šef i vodite računa o zaposlenima. Pitajte ih šta im treba, gde je problem i rešite ga na najbezbolniji način. Bez dobre organizacije posla nema ni uspeha. Motivacija je takođe jedan od ključnih faktora.

Dobar marketing za veći uspeh – Ukusna hrana, odličan prostor, prijatan ambijent, ali nigde gostiju. Da bi se na mesto u vašem restoranu čekalo i zakazivalo unapred potrebno je obezbediti dobru reklamu. Iskoristite kontakte, povežite se sa ljudima iz ove oblasti i efekti će biti više nego vidljivi.

Obratite pažnju na detalje – Interesantan dekor u prostoriji, način serviranja hrane, zanimljiva prezentacija za klijente… Mnogo je detalja koji mogu doprineti vašem dobrom poslovanju. Malo ideje i mašte koje ćete sprovesti u delo mogu da imaju efekat kakav niste mogli ni da očekujete.

Propisi i ispravnost spremanja hranje – Osim što je neophodno da vaša kuhinja ima dobrog šefa i pravog umetnika u kuvanju, veoma je bitno da ispratite sve neophodne propise, od načina nabavke hrane, uslovima u kojima se skladišti do mesta na kojem se sprema.

Share.

Comments are closed.