Pet zvezdica za Italiju: Falkensteiner u martu 2015. otvara novi hotel na Jesolu

0

U martu 2015. Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG (FMTG) otvara svoj najnoviji Premium Projekat – Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo u Italiji, osmišljen u skladu sa standardima od pet zvezdica.  Dizajn potpisuju njujorški arhitekta Ričard Majer i Italijan Mateo Tun.

Otmar Mihaeler, Izvršni direktor grupacije FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG: „Ovaj hotel na plaži za nas dolazi u pravi trenutak. Za premium hotele naše grupacije, kao i za naše goste, ovaj projekat predstavlja važno proširenje ponude na prostoru između Alpa i Jadrana. Što se tiče arhitekture i dizajna, uvek smo rado sarađivali sa poznatim imenima te smo koncept eksterijera poverili njujorškom arhitekti Ričardu Majeru. Mateo Tun preuzeo je na sebe dizajn enterijera.”

Elementi pop-arta i svetle boje 60-tih godina sami po sebi već ukazuju na dizajnerski potpis italijanskog arhitekte Matea Tuna, koji je bio zadužen za enterijer. Ovaj vrhunski tandem kreirao je neponovljivu mešavinu jasnih oblika, plemenitih materijala, svežih boja i elemenata pop-arta. Strogu i mondensku spolja, a razigranu i ekscentričnu iznutra.

Arhitektura i dizajn za Otmara Mihaelera igraju veliku ulogu u koncepciji jednog hotela: „Nijedan od naših hotela nije nalik na drugi, a pogotovo naši poslednji gradski projekti u Beogradu i Beču kao i hotel sa pet zvezdica Hotel & Spa Iadera u Hrvatskoj svedoče o našoj nameri da i u arhitektonskom pogledu pomeramo standarde. Ovaj hotel predstavlja šarmantan omaž blistavoj prošlosti italijanskih letovališta i na Jadran donosi glamur i atmosferu Majamija. Naravno, u Jesolu želimo istovremeno i da označimo početak jedne uspešne zajedničke budućnosti sa gradom i regionom.”

Hotel obuhvata kompleks na plaži sa bazenom sa 112 soba i luksuznih soba kao i 19 apartmana. Acquapura SPA kompleks prostire se na površini od 1.300 m² i poseduje zatvoreni i otvoreni bazen, prostoriju za odmor, đakuzi, solarijum, različite saune i osam prostorija za masažu i tretmane

Share.

Comments are closed.