Peti Rumfest u subotu 8. avgusta

0

U organizaciji Turističke organizacije Rume na Gradskom trgu u subotu 8. avgusta biće održana, peti put, manifestacija pod nazivom Rumfest – festival fruškogorskih vina i sremskih gastronomskih specijaliteta.

Za tu priliku, na Glavnom gradskom trgu osvanuće Vinska ulica u kojoj će vinari i proizvođači mesnih prerađevina nuditi na degustaciju i prodaju svoje tradicionalne proizvode, najavljeno je iz Turističke organizacije opštine Ruma. Ovu ponudu dopuniće i vredne sremske domaćice, i to raznim vrstama slanih i slatkih kolača, karakterističnih za manifestaciju pod nazivom “Sremski kolač” koja se početkom marta održava u Rumi.
Svečano otvaranje Rumfesta predvidjeno je za 20.30 časova, a predstavnici udruženja Evropski vinski vitezovi – Sveti Georgije, promovisaće vinsku kulturu i propagirati umerenost u piću jer se u vinu, kako kažu, uživa svim čulima. Finale ovogodišnjeg Rumfesta biće koncert grupe “Van Gog”.
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Ruma i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Share.

Comments are closed.