Planinske kolibe u Sloveniji iz kojih nećete izlaziti na sneg i hladnoću

0

Slovenija je poznata skijaška destinacija tokom pozne jeseni i zime, pa je zimovanje izuzetno popularno. Tokom zime u ski centrima je uvek veselo i živo, preko dana se uživa u radostima na snegu, dok je veče rezervisano za dobar provod u mnogobrojnim gostionicama. Osim popularne cene, divne prirode i razvijenog ski turizma, ponos Slovenije su upravo tople i udobne planinske kućice za smeštaj gostiju.

Alpska kućica Krvavec

Alpska kućica Krvavec nalazi se u blizini istoimenog ski-rezorta na nadmorskoj visini od 1600 metara u naselju Cerklje na Gorenjskem. Kućica obuhvata tri apartmana sa posebnim ulazima, a predviđena je da primi šest ljudi. Idealna je za parove, porodice ili grupe prijatelja koje žele da se  odmore od urbane svakodnevnice. Može se iznajmiti po ceni od 150 evra po osobi, za jedno noćenje.

Alpska kućica Krvavec

Planinska kućica Gozd Martuljek

Predivna zimska kućica sa tri spavaće sobe u Kranjskoj Gori se nalazi u neposrednoj blizini skijaških staza. Nedavno  u potpunosti renovirana, ova takozvana planinska koliba idealna je za odmor tokom cele godine, kako za porodične odmore, tako i za  druženje sa prijateljima. U okviru kolibe nalaze se sauna, fantastično dvorište sa mestom za roštilj i bazen. Za ovaj raj potrebno je izdvojiti oko 200 evra po noćenju.

Planinska kućica Gozd Martuljek

Planinski luksuz u Podkorenu

Nedaleko od Kranjske gore nalazi se luksuzna planinska vila koja se prostire na preko 130 metara kvadratnih. Sa nadmorske visine od 900 metara, ova vila nudi tri spavaće sobe, dva kupatila, đakuzi, finsku saunu i zatvoreni bazen sa koga možete uživati u predivnom pogledu, sa temperaturom vode od 37 stepeni celzijusa. Za ovaj raj potrebno je izdvojiti po danu oko 300 evra.

Planinski luksuz u Podkorenu

Planinska kućica Zlatorog Alpik

U srcu Nacionalnog parka Triglav u Ukancu, pored reke Save, nalazi se idilična planinska koliba Zlatorog. Kućica je predviđena za četiri osobe, u potpunosti je opremljena svim savremenim tehničkim potrebštinama, od WiFi-ja, do mašine za pranje sudova. Ugrađeno podno grejanje se brine za toplotu gostiju, a njima ostaje samo da uz predivan pogled uživaju u čarima zime. Kućica se iznajmljuje za oko 300 evra po danu, a u cenu je uračunat i parking.

Planinska kućica Zlatorog Alpik

Share.

Comments are closed.