Planiranje odmora bogatih, Airbnb servis za imućne turiste

0

Turisti sa nešto dubljim džepom takođe razmišljaju o tome kako će potrošiti svoj novac, bez obzira  koliko su bogati. Oni su spremni da plate, cena nije problem, najbitnije je da im u ponudi bude nešto nesvakidašnje i izvanredno.

Airbnb je pokrenuo trendove koji se tiču iznajmljivanja prostora pre dosta vremena. Pojavom soba, stanova i kuća koji se mogu iznajmiti putem ovog servisa, hoteli su konačno dobili konkurenciju, i na tržištu se pojavio novi trend. Međutim, kao i u svemu, postoji izuzetak. Dakle, najbogatiji, oni koji mogu da priušte dosta toga sebi, ne traže smeštaj i mesto za odmor preko Airbnb-a ili Booking-a.

Tu na scenu stupa jedna od takvih kompanija, londonska kompanija Nota Bene Global, specijalizovana za pružanje usluga bogatašima. Airbnb za milionere, kako je nazivaju, posluje sa klijentima čije je bogatstvo procenjeno na 20 miliona dolara, ali politika firme je takva da će prihvatiti da ponude svoje usluge i onima sa preko milijardu ili dve.

Klijenti kojima je Azurna obala ili odmor na Fidžiju ne samo dostupan, već im je to kao odlazak na kafu, vole da potroše koliko god je potrebno, i za svoj novac očekuju nešto zaista spektakularno. Obično se to odnosi na privatne vile koje nude apsolutni mir i privatnost, uz ultimativni luksuz, koji ide zajedno sa  izuzento visokom cenom rentiranja.

Odmor i lusuz ide zajedno, ali to zaista košta. Najpoznatije privatne vile u Grčkoj ili Italiji koštaju po 100, 150.000 dolara nedeljno, s tim što cena mora opravdati vrhunski luskuz i ekskluzivnost. U svakom slučaju, uvek će biti takvih turista, tako da će i ponuda pratiti potražnju. Za sve ostale, kojima Nota Bene Global neće trebati, držite se starih dobrih aranžmana. Ipak, dobro je znati, da i njima nije uvek lako, i imućniji turisti se mogu pomučiti oko izbora i organizacije odmora.

Share.

Comments are closed.