Počela rekonstrukcija hotela Ambasador u Nišu

0

Čuveni niški Hotel Ambasador, u kome su gostovale znamenite ličnosti kao Josip Broz Tito i poznati filmski par Elizabet Tejlor i Ričard Barton, biće kompletno rekonstruisan do početka 2018. godine saznaje agencija Beta u kompaniji My Place Group.

Ova kompanija je prošle godine kupila Hotel Ambasador koji je 2013. godine prestao sa radom, a sada navode da bi do marta naredne godine, hotel trebalo da primi prve goste.

Direktor kompanije My Place Group Ivan Spasić kaže da je rekonstrukcija počela prošlog meseca i koštaće više od 2,5 mil EUR.

– Iz hotela je već iznet sav stari nameštaj, instalacije, sanitarije. U toku je rušenje pregradnih zidova i taj hotel će umesto nekadašanjih 150 soba, imati oko 70 soba, od kojih će 12 biti apartmani – ističe Spasić.

Kako dodaje, sobe će biti savremeno opremljene, a objekat će dobiti i konferencijsku salu, spa centar, teretanu, kao i tri restorana.

– Spoljašnji izgled hotela takođe će biti promenjen, biće postavljena nova fasada, novi aluminjumski okviri prozora i novi prozori – ističe Spasić i dodaje da će rekonstrukcija biti rađena tako da hotel dobije pet zvezdica.

Spasić je kazao da radovi na obnovi Ambasadora” nisu krenuli prošle godine, kao što je to bilo najavljeno, pošto je duže od očekivanog trajalo pribavljanje dozvole za adaptaciju. Ovu dozvolu za adaptaciju, po njegovim rečima, moralo je da izda Ministarstvo građevine jer je hotel viši od 50 metara.
Izvor: Beta
Foto: ST Nekretnine

Share.

Comments are closed.