Počeli “Dani Istre” u restoranu Šaran

0

Tradicionalna manifestacija „Dani Istre” održava se sedmu godinu za redom u beogradskom restoranu Šaran od 15. novembra do 5. decembra. Za sve ljubitelje Istre kuvaće Mira iz istarskog restorana ,,Stari podrumi”, pa će, ugostitelji, vinari i uljari podariti Beograđanima pravi vatromet ukusa istarskih specijaliteta od dobre pršute, preko istarskog govečeta, do morskih plodova, dobre morske ribe i nezaobilaznih tartufa po kojima je ova regija poznata.

Na predlog restorana Šaran, ove godine tokom trajanja istarskih dana predstaviće se i druge regije Istre. Samo otvaranje bilo je u znaku Grožnjana, a inspiracija i zaštitno lice manifestacije Jovana Savić, devojčica koja je pre dve godine osvojila srca Beogradjana svirajući u Knez Mihailovoj violinu, sa ciljem da skupi novac za novu violinu i ode u Veronu na takmičenje.

Turistička organizacija Istre nagradila je Jovanu desetodnevnim boravkom u letnjoj muzičkoj školi Grožnjan koja prima 12 đaka godišnje, a dva restorana Šaran i Stari podrumi iz Istre donirali su Jovani određena sredstva za njene potrebe samog boravka.

Na ovaj način su sinoć uz prisustvo novinara, prijatelja restorana Šaran i Branke Puić, naše poznate glumice ali i poznavaoca muzike, otvoreni  “Dani Istre” u Beogradu.

Share.

Comments are closed.