Počeo Exit Festival 84 na Jahorini

0

Na Jahorini je 15.marta zvanično počeo Exitov “Festival 84”, a trajaće 4 dana, do 18. marta.

Festival 84 nosi simbolično ime godine u kojoj su održane Zimske olimpijske igre 1984. godine, pa se taj duh nekadašnjeg zajedništva preneo i na današnjicu, kada na Jahorinu dolazi čuveni Exit festival. Festival 84 je peti festival koji se održava u Exit porodici festivala i muzike.

Exit je od izuzetnog značaja za Jahorinu i privredu celog regiona, a u prilog tome govori činjenica da  će na Jahorini u narednih nekoliko dana biti više od 100.000 ljudi, dok je u prošlim sezonama u ovo vreme bilo jedva 1.000 gostiju.

Prvi izvođači na  Festivalu 84 su Jasmine Palavra i Royal Wolf, a nastupaju i Mahir Beathouse, Eduy, Alexander de Funk I Drop Department.

Od 16. marta, na Jahorini su otvorene sve staze i svih pet bina, dnevnih i noćnih. Žurka počinje u već ujutru, a od 13h Marko Nastić b2b Dejan Milićević imaće svoj nastup na bini Vučko Main Daily Stage. Prvo veče festivala je rezervisano za grupu Bad Copy, oni će nastupiti na glavnoj bini, a nakon njih gosti će imati priliku da čuju Umek, Joris Voorn i Patrice Baumel. Na bini Super G Afterparty posetioce će do zore zabavljati muzičari Billain, Woodie, Forest People i Worda.

Povezivanje sporta i turizma u regionu je velika prilika za zajednički razvoj dve zemlje, a Savet za regionalnu saradnju je u Sarajevu Exit timu dodelio nagradu Šampion regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi za 2017. godinu.

Share.

Comments are closed.