Početak leta u Nišu obeležiće „Praznik muzike“

0

„Praznik muzike“ je muzički festival koji će se održati  21. juna, na dan početka leta. Ova velika muzička manifestacija „Fête de la musique“ je besplatna i otvorena je za sve muzičare, profesionalce i amatere.

Već tradicionalno, Francuski institut i Studentski kulturni centar ispuniće muzikom gradske ulice, a lokacije su dvorište Univerziteta – Banovina, Park Svetog Save, Obrenovićeva ulica i park Čair, Gradska kuća i Simfonijski orkestar.

Prvi dan leta građani Niša će provesti uz najrazličitije muzičke žanrove, a besplatnom muzikom, talentovani niški izvođači zabavne ili klasične muzike obeležiće prvi dan leta i pridružiti se proslavi u kojoj je prošle godine učestvovalo 120 zemalja.

Na 5 lokacija u gradu, posetioci će uživati u horskom pevanju, dečijem izvođenju najrazličitijih numera, kao i brojnim nastupima lokalnih gradskih repera. Niški Simfonijski orkestar ugostiće Rock simfoniju, a u holu Gradske kuće nastupiće profesori i učenici Muzičke škole u Nišu.

Praznik muzike je manifestacija koja je poreklom iz Francuske, a od 1982. godine ovaj događaj se organizuje svakog 21. juna, odnosno na dan letnje dugodnevnice.

Share.

Comments are closed.