Ponuda u Sloveniji za skijanje i obilazak koja se ne odbija

0

Slovenija je već poznata i afirmisana kao destinacija gde se uživa u skijanju, međutim, ukoliko je to moguće, treba odvojiti malo vremena da se obiđe i vidi ono na šta su Slovenci izuzetno ponosni.

Već ste u više navrata, sa svih strana slušali o skijanju na Pohorju, kako je to poseban gušt za sve skijaše . I jeste, spremite skije, odvojte vreme za put, i namestite osmeh da vas na granici čim pre puste.

U Sloveniji se nećete nauživati  samo na skijama, i skijaškim atrakcijama na vrhunskim planinama, već bi bilo odlično da se makar jedan dan izdvoji za obilazak Maribora. Maribor je  pogodan za društven život, kao turitstički centar, i pogodan je takođe i za šoping.

Najtoplija preporuka je da se obavezno poseti  Lent, najstariji deo grada, u kojem će vas dočekati istorijska kula i ostaci zidina. Za sve one koji vole dobre fotografije, i selfije, i ako vole istorijske znamenitosti,ovo je prava lokacija.

Pored kule, tu su i Mariborski dvorac, Pokrajinski muzej, jevrejski  trg sa sinagogom, ali i gradski park za šetnje po prirodi, a fantastičan pogled na grad će vam, osim Pohorja, osigurati i Piramida. Ukoliko ste šopingholičar, Maribor ima rešenje, samo idite do Europarka, sigurno će biti nešto što će moći da zadovolji i ovakav poriv.

Mariborsko Pohorje je najveći ski centar centar u Sloveniji, i poziva vas na uživanje. Kao preporuka za odabir hotela, svi preporučuju  Bellevue – Wellness & Ski Hotel sa 4 zvezdice, i Bolfenk Wellness Hotel & Apartments sa takođe 4 zvezdice. Bellevue se nalazi na platou Pohorja i poseduje impresivni  spa-centar, odličnu hranu, i restorane i barovove u kojima se gostima služe kako lokalna, tako i interncionalna jela. Bolfenk hotel  je uređen u stilu alpske planinske kuće i okružen je zimzelenim šumama. Pogledi su ovde sigurno zadivljujući, a luksuz se nalazi na svakom koraku.

U svakom slučaju, nećete pogrešiti koji god hotel i sadržaj da odaberete. Slovenci su tradicionalno odlični domaćini, pa požurite, sneg nam nudi dobru razonodu, ne propustite jedinstvenu priliku i skijajte na Pohorju uz fantastične ponude Slovenije.

 

Share.

Comments are closed.