Posetite Golte, planinski boutique resort iznad oblaka

0

Golte, visoka kraška visoravan na istočnim obroncima Kamnik-Savinja Alpa, izuzetno je popularan slovenački planinski centar i odmaralište. Zimi je ovaj centar privlačan  skijašima i snouborderima, leti je popularan planinarima, biciklistima, paraglajderima, speleolozima i drugim ljubiteljima prirode. Zbog svog položaja na Alpima, na samom ulazu u dolinu Gornje Savinje,  sa brojnim prirodnim, kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao i najdužom žičarom u Sloveniji, naselje Golte je značajno turističko odredište koje se ne sme propustiti. Najviši vrh na Golte je Boskovec , sa 1.588 metara nadmorske visine.

Posetite Golte, planinski boutique resort iznad oblaka

Golte visoravan je bogata pašnjacima, predelima pod šumom i brojnim skrivenim mestima u netaknutoj prirodi. Nebrojene litice, skloništa, pećine i drugi kraški fenomeni vas pozivaju da ih posetite. Od 1987, područje je pod zaštitom države kao prirodni park i nacionalno dobro.

Posetite Golte, planinski boutique resort iznad oblaka

Na nadmorskoj visini od 1.410 metara, odmah do gornje stanice žičare koja vodi do Goltea iz sela Žekovec, nalazi se moderno opremljen Golte Hotel koji vam nudi udobnost od četiri zvezdice. Planinski resort takođe uključuje Mozirje Cottage, sa 1.356 m nadmorske visine, jedno od najstarijih planinskih vikendica u Sloveniji, predstavljajući posetiocima istinsko i pravo planinsko iskustvo. Takođe je vrlo popularna i destinacija Lakeside Apartman, sa posebnim mestom odmah do jezera, odakle se pruža nestvarno lep pogled na Kamnik-Savinja Alpe.

Posetite Golte, planinski boutique resort iznad oblaka

Alpski vrt nudi fantastičnu šetnju po prirodnjačkoj stazi, kojom dominiraju brojne alpske biljke, a istovremeno vam omogućava da se penjete iz doline preko raznih mesta i vidikovaca.

Golte Hotel and Mountain Resort je popularna destinacija za organizaciju venčanja, i vrlo  poželjno odredište za organizovanje različitih vrsta poslovnih događaja u kongresnom centru. Širok izbor usluga omogućava brojne događaje i društvena okupljanja.

Dobrodošli u zagrljaj planina. Dobrodošli u Golte!

Share.

Comments are closed.