Poslovna godina na Zagrebačkom velesajmu počinje u februaru

0

Od 18. do 21. februara 2015. godine održava se HOTEL&GASTROTEH, 7. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Početak godine vreme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih delova HoReCa sektora. Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osavremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz predstavljanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program od kojeg ističemo konferenciju “Made in Poland“ u organizaciji Ambasade Republike Poljske na kojoj učestvuje više od 100 eminentnih poljskih privrednika.
Posetioce očekuju brojne atrakcije:
Takmičenje kuvara, barmena, barista
Interaktivne kulinarske radionice
Gastro prezentacije i degustacije za posetioce
Savetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

U istom terminu održava se i tradicionalni Zagrebački sajam nautike. Ovi sajmovi čine zajedničku celinu gde se na jednom mestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprediti turističku ponudu.

Share.

Comments are closed.