Pozdrav fanovima, otvoren ledeni Game of Thrones Hotel

0

U Finskoj, u Laponiji, otvoren je hotel inspirisan serijom Game of Thrones, i napravljen je isključivo od snega i leda. Svi fanovi koji su živeli za seriju, na veliku sreću, od sada će moći i da žive u seriji.

Game of Thrones Hotel

Hotel je pažljivo planiran i pravljen u saradnji sa poznatom svetskom kućom HBO, gde sa naročito vodilo računa o autentičnosti i sličnosti sa serijom. Na izgradnji su učestvovali profesionalni vajari leda iz Rusije, Poljske i Ukrajine, a rezultat je fascinantan. Možda i najbitniji detalj, glavni negativac,  White Walker, je neverovatno tehničko i umetničko dostignuće majstora. Zajedno sa plavim očima, njegova neverovatno autentična izvedba u ledu je vrhunska, iako može biti prilično jeziv prizor kada se probudite.

Game of Thrones Hotel

Temperatura u hotelu je razumljivih -5 stepeni celzijusa, pa su gostima na raspolaganju visokokvalitetne termalne vreće za spavanje, da se gosti ugreju, kao i tradicionalni topli napici od lokalnog voća. Iako se preporučuje da gosti odsednu samo jednu noć, zbog specifičnih uslova i hladnoće, njima je na raspolaganju i neka od toplih drvenih kućića napravljenih u istom stilu, ukoliko se odluče da produže boravak. Hotel ima 24 sobe, i 10 apartmana, a svaka soba ima svoju posebnu ledenu skulpturu u zidu.

Game of Thrones Hotel

Ulaznica za snežno selo je 18 dolara, a cene soba su od 200 dolara i više. U snežnom selu postoji  bioskop i restoran u kojma posetioci mogu da uživaju ukoliko ne žele da prenoće, a Game of Thrones Hotel biće otvoren do aprila zbog vremenskih prilika.

Share.

Comments are closed.