Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala

0

Davor Rostuhar govorit će kako je ostvario svoj najveći san, kako je postao prvi Hrvat i 26. osoba na svetu koja je osvojila Južni pol, Dejan Verčič otkriće zašto su slike zamenile reči, a čarobnu rečenicu za pitcheve podelit će Péter Szántó.

Preživeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propešačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanke teške više od 100 kilograma, uspelo je samo jednom Hrvatu – Davoru Rostuharu. Kako je uspeo ostvariti svoj najveći san, prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol, najveći avanturista na ovim prostorima ispričaće na 11. Weekend Media Festivalu ovoga septembra u Rovinju.

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala Davor Rostuhar

Zašto se trenutno nalazimo u postknjiževnom dobu u kojem je čitanje postalo retkost kao u Srednjem veku, na 11. Weekendu otkriće Dejan Verčič, profesor i načelnik odeljenja za komunikologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Verčič će govoriti u vraćanju fokusa sa reči na slike, koji oblikuju današnju komunikaciju. Komunikacijski trendovi mu nisu strani, s njima se redovno susreće još od 1994. godine od kada organizuje BledCom, godišnji međunarodni simpozijum za istraživanje odnosa sa javnošću.

Lažne vijesti, post-činjenice i post-istina koji prate post-čitanje potiču građanski i potrošački promiskuitet – dolaze nove burne dvadesete i lude godine, u kojima ćemo konačno napustiti Guttenbergovu galaksiju i krenuti u krasni novi svijet gibljivih slika”, kaže Dejan Verčič.

Slovenački praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja doktorirao je na London School of Economics and Political Science (LSE) i do sada je napisao preko 10 knjiga i 300 naučnih članaka. Partner i direktor za znanje u kompaniji Stratkom nagrađen je 2001. u Velikoj Britaniji medaljom Alan Campbell-Johnson za izvanredan doprinos u međunarodnim odnosima sa javnošću i 2016. u New Yorku najvišom nagradom Američkog instituta za odnose sa javnošću za praktičnu upotrebljivost naučnog istraživanja – Pathfider Award.

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala Dejan Verčić

Iz Mađarske nam dolazi osnivač SpringTab.com-a i sportaš s University of Southern California Péter Szántó kako bi održao govor o čarobnoj formuli koja će pomoći sudionicima da uspješno prodaju svoj pitch. Na njegovoj korisnoj radionici sudionici će moći prezentirati vlastite pitcheve Péteru, a on će, u manje od 10 minuta, dekonstruirati i stvoriti čarobnu rečenicu za svakoga od njih.

Szántó, ujedno i poznati vloger koji se bavi produktivnošću, uvršten je u top 30 ispod 30 godina u mađarskom izdanju Forbesa, a u svojoj karijeri sarađivao je s Time Warnerom, L’Oréalom, OTP-om, Fashion Streetom i TripTrottingom. Govorniku iz Mađarske deljenje saveta kako najbolje lansirati svoj lični brand biće još jedno super iskustvo, koje obožava, a uživajući u stvarima koje ga zanimaju uspeo je izgraditi ime u svetu digitalnog poslovanja.

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala Péter Szántó

Najveći regionalni komunikacijski festival ove se godine održava od 20. do 23. septembra, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri su Francuska i Nemačka. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji ponovno će predstaviti najvažnija digitalna nagrada SoMo Borac.

Share.

Comments are closed.