Predstavljen program 9. Weekend Media Festivala

0

Dve nedelje pre početka, poznat je najveći deo programa 9. Weekend Media Festivala koji se održava od 22. do 25. septembra u prostorima stare fabrike duvana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe. Najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije ponovno dovodi izuzetno zanimljive predavače iz inostranstva, predstavlja nove trendove i pokreće najvažnija društvena pitanja.

Naših prvih devet godina nevjerojatno je brzo prošlo, a mi se još uvijek osjećamo kao prvoga dana. Isti je entuzijazam, ista želja da se družimo, da razmijenimo znanja, upoznamo se, pa i pokrenemo nove projekte iz Rovinja. Weekend je nastao na ideji spajanja ljudi iz komunikacijske industrije u ozračju dobre zabave. Ovaj je festival kombinacija poslovne konferencije i velikog zabavnog parka, ove godine još i više nego prethodnih“, poručuje direktor festivala Tomo Ricov.

U programu Weekenda uvijek su dominirale teme novih trendova i tehnoloških promjena, ali ove godine smo to još dodatno pojačali. Trendovi se ubrzavaju, promjene su u mnogim segmentima poslovanja i života već nastupile, pa je vrijeme da se progovori i o posljedicama. Nekoliko panela posvetili smo upravo budućnosti koja se već odvija pred našim očima, ali želimo čuti i kako mlađi od nas vide ono što tek slijedi”, istakao je direktor programa Nikola Vrdoljak.

U programu 9. Weekenda posebno se ističe predavanje američkog futuriste Garija Vajthila  (Gerry Whitehill) koji sarađuje sa poslovnim liderima, vladama i organizacijama u više od 60 zemalja sveta. Iako živimo u nemirnim vremenima, Vajthil će u Rovinju predstaviti svoju optimističnu viziju 21. veka vođenog inovacijom, ujedinjenog kulturom i nadahnutog pravdom. Uprkos svim opasnostima, on veruje da će snaga ljudske genijalnosti nadmašiti sve strahove i promeniti naš svet na bolje za sve.

Sve detalje programa Weekend Media Festivala potražite na zvaničnom sajtu. 

 

Share.

Comments are closed.