Predstavljeni noviteti festivala Taste and Travel

0

Taste and Travel Festival 2017 održaće se u Zadru od 24. do 26. avgusta, a donosi brojne novitete.

Taste and Travel Festival 2017, koji su pokrenula četiri mlada hrvatska studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je novitete koji nas od 24. do 26. avgusta očekuju u Zadru. Ovaj festival, iako su ga osmislili vrlo mladi ljudi, pokazao se kao idealna platforma za razvoj studentskih ideja. Novitet ovogodišnjeg Taste and Travela jeste konferencija E@t koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji.

Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gde će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolaziće se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije.

Cilj konferencije je povezati mlade preduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj preduzetnički poduhvat, izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel Festivala.

Prvi put u Hrvatskoj ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih svetskih mladih, uticajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će učesnicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. Konferencija će se održati u zadarskom Arsenalu. Kotizacija za E@t konferenciju može se uplatiti u sistemu Entrio.hr.

Predstavljeni noviteti festivala Taste and Travel

U sklopu Craft beer festivala biće predstavljeno pedesetak piva (Foto: PR)

Sajam proizvoda hrvatskog sela okupiće najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajaće tokom cele nedelje održavanja festivala.

Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicionalne proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih delova Hrvatske, izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.

Već tradicionalni Craft Beer Festival ponudiće više od 50 vrsti zanatskih piva od kojih su mnoga noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dela festivala na zadarskoj rivi održaće se i bogat zabavni program koji traje svako veče od četvrtka do subote, a nastupiće popularni hrvatski rock-bandovi.

Na Craft Beer Festivalu očekujemo preko 20 mikropivara gde ćete moći probati više od 50 vrsta i stilova zanatskog piva, zaključio je Jakov Kolega.

Share.

Comments are closed.