Premijerka Ana Brnabić posetila štand Generali Osiguranja na sajmu poljoprivrede

0

Predsednik Izvršnog odbora, Dragan Filipović, na štandu Kompanije ugostio je Premijerku Anu Brnabić i tom prilikom istakao ” Kompanija je prethodnih godina mnogo radila na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede. Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućuje precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena.

Premijerka Ana Brnabić posetila štand Generali Osiguranja na sajmu poljoprivrede

Kompanija je učinila i korak više. Na ovogodišnjem sajmu ćemo predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa  u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku  razvoju ove oblasti.” Na pitanje Premijerke da li se građani Srbije osiguravaju g-din Filipović je rekao da je svest građana  o osiguranju inače mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni.”  Ministar poljoprivrede g-din Branislav Nedimović istakao je da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja.

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Share.

Comments are closed.