Premium vina “Tikveš” osvojila 13 medalja i priznanja za kvalitet

0

Na jednom od najvecíh i svakako najprestižnijih vinskih takmičenja “International Wine Challenge” (IWC) koje je održano u Londonu, vrhunska vina vinarije “Tikveš” osvojila su 13 medalja i priznanja, što je bolje od prošlogodišnjeg rezultata, a poseban kuriozitet predstavlja da je medalje i priznanja osvojilo svih 13 vina koja su poslata na takmičenje.

Srebrne medalje dobila su vina “Temjanika Special Selection” 2015. i ” Cabernet Sauvignon Special Selection” 2014., a bronzane medalje “Domaine Lepovo Grand Cuvee” 2013. i “Chardonnay Special Selection” berba 2015 . Sva ostala “Tikveš” vina dobila su ove godine priznanja za izuzetan kvalitet. Medalje i nagrade osvojene na IWC imaju poseban značaj zbog toga što je ovo jedno od
takmičenja sa najdužom tradicijom u svetu i traje 33 godine. Sva vina koja su osvojila medalje i priznanja ocenjuju se najmanje tri puta sa minimalno 10 različitih sudija, i to metodom “ocenjivanja na slepo”. Ovakav način ocenjivanja je dodatna garancija kvaliteta nagrađenih vina i odlična preporuka za potrošače širom sveta.

Share.

Comments are closed.