Priča o knezu Mihailu Obrenoviću i knjeginji Juliji u Konaku kneza Miloša

0

Nakon uspešnog i dobrog prijema kod publike, Istorijski muzej Srbije je odlučio da i u narednom periodu nastavi sa prikazivanjem muzičko-scenskog igrokaza “Što se bore misli moje”, autorke Zlate Tipold. Organizatori i realizatori programa su Istorijski muzej Srbije i Kulturno-obrazovni centar “Radionica pod otvorenim nebom”.

 Igrokaz “Što se bore misli moje” je jednočinka u trajanju od sat vremena koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović.

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope i uz pratnju divne muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića, glavni junaci predstave će vas upoznati sa mnogim znamenitim ličnostima epohe, dočarati istorijske prilike kroz interesantne anegdote i podsetiti divnih, gotovo zaboravljenih pesma među kojima je i “Što se bore misli moje”, koju je napisao knez Mihailo Obrenović.

Dramski prikaz je u izvođenju glumaca Dragane Obradović i Nebojše Đorđevića.

Cilj projekta je afirmacija srpske tradicije, kulture i jezika, kao i negovanje vrednosti srpske istorije i opšte kulture. Istorijski muzej Srbije je podržao ovaj projekat sa idejom začetka muzejskog teatra kod nas, kao i afirmacije Cena karte je 350 RSD.

Share.

Comments are closed.