Privatni apartmani u prvoj klasi

0

Novi užitak letenja: Emirates pokazao novi, impresivni izgled prve klase.

Aviokompanija Emirates predstavila je potpuno redizajnirane enterijere svojih aviona tipa Boeing 777, uključujući i onaj najiščekivaniji – privatne apartmane u prvoj klasi.

S kliznim vratima koja se protežu od poda do plafona i elegantnim dizajnerskim rešenjima inspirisanim Mercedes-Benzovom S-klasom, novi apartmani donose sasvim novu dimenziju luksuza i privatnosti. Ovi prostrani, popuno opremljeni apartmani koji putniku nude do gotovo 4m2 privatnog prostora uređeni su u konfiguraciji 1-1-1. Višemilionsko ulaganje u unutrašnjost aviona tipa Boeing 777 donelo je poboljšanja u svim delovima novih aviona, od prve klase, preko poslovne i ekonomske klase, do prolaza te toaleta pa tako svi imaju i novodizajnirana sedišta i dodatno poboljšani sistem zabave na letu.

Privatni apartmani u prvoj klasi

Privatni apartmani u prvoj klasi

Tim Clark, Predsednik aviokompanije Emirates rekao je: „Iskustvo na letu srž je našeg brenda i naše usluge. Novi enterijeri aviona tipa Boeing 777 deo su naših konstantnih ulaganja koja imaju za cilj neprekidno podizanje nivoa i nadmašivanje očekivanja naših putnika. Uz naše nove, potpuno opremljene privatne apartmane, i poslovna klasa ima kožna sedišta koja je moguće postaviti u položaj nulte gravitacije, s mini-barom. Sedišta u ekonomskoj klasi imaju podesive naslone za glavu izrađene u potpunosti od kože, a sve kabine su opremljene i unapređenim sistemom zabave na letu.“

„Emirates je „pionir“, predvodnik koncepta privatnih apartmana u prvoj klasi koje je uveo još 2003. godine, a danas je primer izvrsnosti kad je u pitanju vrhunsko, prvorazredno putovanje. Tokom godina konstantno poboljšavamo naše privatne apartmane te dodajemo pažljivo odabrana i promišljena poboljšanja. Izuzetno smo ponosni pa i uzbuđeni zbog našeg najnovijeg privatnog apartmana jer donosi sasvim novo iskustvo u smislu privatnosti, udobnosti i luksuza. Ovo je prvi primer u kojem je neki drugi luksuzni brend toliko uticao na naš proizvod, no to je zapravo logičan spoj jer i Emirates i Mercedes-Benz pokazuju nepokolebljivu predanost najfinijim detaljima, beskompromisnom kvalitetu i želji za neprekidnim pomicanjem granica.“

Najnoviji avioni tipa Boeing 777 s ovim inovacijama počeće sa letenjem 1. decembra, i to najpre na letovima prema Ženevi i Bruxellesu.

Ključne karakteristike Emirates-ove prve klase

Enterijer nove kabine prva klase Emiratesovog Boeinga 777 u paleti je pastelnih nijansi sive i boje šampanjca, ostavljajući tako dojam luksuza i prozračnosti. Izrađen u saradnji s kompanijama Boeing, Rovkwell Collins, Panasonic, Jacques Pierre Jean Design i Teague, svaki privatni apartman ima klizna vrata koja se protežu od poda do plafona, a kombinuje pametnu tehnologiju i inteligentni dizajn kako bi osigurao funkcionalnost, luksuz i komfor.

Meka kožna sedišta mogu se spustiti u potpuno ravni ležaj te postaviti u položaj nulte gravitacije, a inspirisana su NASA tehnologijom te pružaju osećaj opuštanja. Prostrani apartmani pružaju putnicima dovoljno mesta da se presvuku u privatnosti svojih apartmana, čak i nakon što su već pripremili krevet.

Kako bi osigurali da svi putnici prve klase uživaju u pogledu, Emirates prvi u industriji uvodi virtualne prozore za apartmane smeštene u sredini aviona. Ovi virtualni prozori prikazuju što se događa izvan aviona koristeći tehnologiju prenosa slike u pravom vremenu tj. live.

Privatni apartmani u prvoj klasi

Putnici lako mogu komunicirati s kabinskim osobljem, ili zatražiti poslugu u apartman koristeći opciju video poziva. Apartmani takođe dolaze s prozorima za pružanje usluga kroz koje im posada može servirati piće i kanapee bez ometanja.

Emirates je zadržao i ažurirao najpopularnije osobine svojih privatnih apartmana kao što su: lični mini bar za piće i lagane obroke u svakom apartmanu te bežična kontrola za prilagođavanje položaja za sedenje, kao i za navigaciju u Emiratesovom nagrađivanom sistemu zabave na letu ICE.

Putnici mogu gledati više od 2.500 kanala zabave na zahtev na 32-inčnim LCD monitorima ili vršiti projekciju sadržaja sa vlastitih uređaja. Iskustvo gledanja sad je poboljšano s potpuno novim slušalicama Bowers & Wilkins E1 s aktivnim poništavanjem buke izrađenih isključivo za Emirates.

Kao i na svakom drugom Emiratesovom letu, putnici prve klase mogu uživati u izboru najukusnijih jela koje pripremaju chéfovi iz svih delova sveta te ekskluzivnih vina, šampanjaca i pića. O putnicima na letu brine međunarodna posada u kojoj se može naći više od 135 različitih nacionalnosti.

Privatni apartmani u prvoj klasi

Poslovna klasa

Poboljšanja u svim razredima

U Emiratesovom novom avionu enterijer je osvežen svetlom i modernom paletom boja, elegantnim pločama, kao i novim osvetljenjem i dizajnerskim rešenjima.
Motiv koji se provlači celim enterijerom je umetnički prikaz stabla Ghaf (prosopis cineraria). Ova autohtona zimzelena biljka smatra se nacionalnim stablom Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima velik kulturni i ekološki značaj za to područje.

Dizajn i oblik sedišta u biznis klasi novog 777 su takođe inspirirani enterijerom modernog sportskog automobila s dijamantnim šavovima na kožnim presvlakama, ergonomski dizajniranim naslonima za glavu i ukupnim elegantnim izgledom.

Privatni apartmani u prvoj klasi

Sedišta su udaljena jedna od drugih otprilike 1,8 metara (72 inča), a mogu se spustiti u potpuno vodoravan položaj pogodan za spavanje. Takođe, svako sedište ima ekran osetljiv na dodir putem kojeg se upravlja sedištem i sistemom zabave na letu, panele koji odvajaju sedišta i tako pružaju putnicima privatnost, prostor za odlaganje cipela, oslonac za noge i privatni mini bar.

U ekonomskoj klasi preovladavaju nežni sivi i plavi tonovi. Ergonomski dizajnirana sedišta imaju kožne naslone za glavu s fleksibilnim bočnim panelima.

Svi razredi biće opremljeni najnovijom generacijom Emiratesovog nagrađivanog sistema za zabavu na letu ICE koji nudi poboljšani i vrhunski kvalitet slike. Svaki monitor u sedištu imaće proširene uglove gledanja, kapacitivne ekrane na dodir, pozadinsko LED osvetljenje i Full HD rezoluciju.

Share.

Comments are closed.