Produžen rok na konkursu za projekte razvoja turizma u 2015.

0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije produžilo je za mesec dana rok za prijavu na konkurs za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma u 2015. godini.

Kako se navodi na sajtu tog ministarstva (mtt.gov.rs), umesto do 1. septembra, svi koji imaju pravo učešća na konkursu, svoje projekte iz oblasti infrastrukture će moći da podnesu do 1. oktobra ove godine. Ministarstvo za turizam je konkurs objavilo u martu i za subvencija i dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2015. godini je namenjeno 450 miliona dinara. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za turizam Rasim Ljajić je početkom juna izjavio da nije zadovoljan projektima kojima lokalne samouprave konkurišu za podsticaje namenjene razvoju turističke infrastrukture, nazvavši pojedine projekte “glupostima”. On je precizirao da su, od izdvojenih 450 miliona, do tada potrošeno samo 74 miliona dinara, jer u Ministarstvu trgovine i turizma nisu zadovoljni projektima koji stižu od lokalnih samouprava. Kako se navodi u konkursu, u obzir dolaze projekti kojima se obezbeđuje promocija turističkih proizvoda i turističkih prostora i podsticanje unapređenja receptivne
turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizacija statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa kao i edukacija i treninzi u turizmu. Sredstava su namenjena i za izradu planske dokumentacije u skladu sa Zakonom o turizmu, izradu planske i projektne dokumentacije, uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju ili unapređenje postojeće komunalne infrastrukture kao i uređenje javnih površina i zemljišta namenjenog opštoj rekreaciji. Zahtevi za koriščenje bespovratnih sredstava mogu se podneti i za postavljanje turističke signalizacije, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje turističke infrastrukture i objekata ali i za realizaciju posebnih turističkih potreba.

Share.

Comments are closed.