Program gradskog dočeka nove 2017. godine

0

Srpska prestonica već mesec dana sija prazničnim raspoloženjem. Ipak, prave novogodišnje čarolije nam tek predstoje.

Od prvog decembra kao i svake godine biće otvoren Trg otvorenog srca, gde će Beograđani, ali i turisti moći da uživaju u slatkišima, toplim napicima, predstavama… Zimski festival “ICE@TAŠ” će svoja vrata otvoriti posetiocima 15. decembra. Klizalište na Tašmajdanu biće u nekim terminima besplatno, dok je u Tašmadanskom parku planirano izvođenje bajki za decu, ali i konstruisan muzički zamak, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Novogodišnji program predviđen je i na mnogim drugim lokacijama grada, pa će tako ispred Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” biti postavljena Kuća bajki, na Trgu Nikole Pašića klizalište, na Savskoj promenadi i Beogradskom sajmu programi za decu i odrasle.

Ulicom kralja Milana 25. decembra prošetaće 3.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Tom prilikom biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj će se pridružiti mnoge poznate ličnosti. Ulica otvorenog srca i tradicionalno lomljenje česnice sastavan su deo gradskog novogodišnjeg programa.

U samoj novogodišnjoj noći publiku će ispred Narodne skupštine zabavljati Bajaga i instruktori i Plavi orkestar, dok će noć pre toga okupljenima pevati Bijelo dugme i Aca Likas na istom mestu. “Beogradska zima” biće zvanično zatvorena 1. februara, a koliko će trajati svaka manifestacija i šta će posetioci Beograda još moći da vide za vreme praznika pročitajte OVDE.

Share.

Comments are closed.