Promocija Beograda u Solunu

0

Turistička organizacija Beograda, uz podršku Grada Soluna, Generalnog konzulata Repulike Srbije u Solunu, Tourism Plus i hotela Mediterranean Palace Hotel organizuje promociju turističke ponude Beograda u Solunu u četvrtak, 9. oktobra. Manifestaciji će prisustvovati gradonačelnik Soluna, Yiannis Boutaris, savetnik za turizam i spoljne poslove opštine Solun, Spiros Pengas, generalni konzul Republike Srbije u Grčkoj, Siniša Pavić i konzul Saša Todorović Kolundžija.

Prezentaciju turističke ponude Beograda za grčko tržište održaće Miodrag Popović, direktor TOB-a, koji će predstaviti ponudu za kratki gradski odmor City Break, nove hotele u Beogradu, aktuelne turističke programe, kao i događaje tokom novogodišnjih praznika i naredne godine. U ovom događaju učestvuje i Turistička organizacija Srbije, koja će predstaviti izlete van Beograda, a nacionalna aviokompanija Er Srbija će promovisati letove za Atinu i Solun.

U okviru poslovnog dela događaja održaće se i B2B sastanci predstavnika turističke privrede Srbije i Grčke. Od domaćih privrednika učestvuju predstavnici Privredne komore Srbije, Turističke organizacije Srbije, Princip Pres, 27 hotela iz Beograda, Novog Sada, Kopaonika i Zlatibora, kao i agencije Sabra, Kompas, Glob metropoliten, Omniturs, Magelan i BS Tours.

Prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, broj turista iz Grčke je u porastu od 14% sa 16.430 gostiju u prvih osam meseci ove godine sa ukupno 30.755 оstvarenih noćenja.

Share.

Comments are closed.