Promovišite vašu destinaciju ili hotel na Sajmu turizma u Novom Sadu

0

Na Novosadskom sajmu su u toku prireme za Međunarodne sajmove LORIST, u okviru kojih se priređuju sajmovi Turizma, Lova i ribolova, Ekologije i Sporta. U sredu, 3. oktobra počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe kapije za posetioce otvaraju u četvrtak, 4. oktobra i traju do nedelje, 7.

Dunavski region je geografski i kontekstualni okvir Sajma turizma i Sajmova ”Lorist”. Učesnici su svi koji rade u turizmu i za turizam. Posebno mesto, imaju i svi koji rade u funkciji turizma: turoperateri, agencije, obrazovne institucije, učesnici u HORECA lancu, turistički mediji i blogeri…

Učesnici Sajma turizma dolaze iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Makedonije, Malezije, Nemačke, Portugalije, Rusije, Srbije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Crne Gore, Češke…

Kvalitet Sajmu turizma daju međunarodni B2B susreti, konferencije, Hosted Buyer program i drugi stručni skupovi i konferencije koji okupljaju eksperte iz oblasti turizma, privredu i stručnu javnost.

Hosted Buyer program na Sajmu turizma

Posebnu pažnju učesnika na Sajmu turizma privlači Hosted Buyer program koji se realizuje uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i nemačke agencije Evintra. Najavljeni poslovni posetioci dolaze iz Nemačke, Rusije, Turske, Češke, Holandije, Ukrajine, Azerbejdžana, Velike Britanije, Danske, Španije i svih bivših jugoslovenskih republika.

Strani turoperateri će se 4. i 5. oktobra imati poslovne sastanke sa izlagačima. Oni će biti unapred zakazani, a preduslov za poslovne susrete sa kupcima je nastup na Sajmu.

Pored toga, takođe 4. i 5. oktobra, organizuje se i dvodnevni posrednički događaj, međunaropdni B2B susreti, a prijavljivanje je online na platformi. Za B2B sastanke nije neophodno da učesnici budu izlagači.

Događaj se organizuje u saradnje sa Evropskom preduzetničkom mrežom.

Dani karijere u turizmu pripremaju se i za ovu godinu, a predstavljaju svojevrsnu berzu poslova u svim segmentima turizma. Organizuju se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na Sajmu lova i ribolova uz standardno odličnu ponudu lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme ove godine posetioce očekuju i brojni noviteti. Novi proizvod, sportsko lovački karabin M07, kalibar .308Win, predstaviće Zastava oružje. Ta kragujevačka kompanija ove godine obeležava i jubilej, 165 godina rada i postojanja, a specijalnim popustima i asortimanom obeležiće ga i na „Loristu“. Bogatu ponudu i sajamske cene najavljuju i Capriolo, Snajper, Grof MBM… Goga Yachting Club priprema novitete koje će promovisati upravo u Novom Sadu od 3. do 7. oktobra. Trio Motors će ponuditi specijalna terenska vozila, a među izlgačima je i Lovački savez Republike Srpske. Za posetioce se priprema i streljana, gde će MP Tropik promovisati streljaštvo i posetiocima omogućiti da se okušaju sa lukom i strelom.

Više od 100 klubova, sportskih udruženja i saveza predstaviće se na Sajmu sporta pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 4. do 7. oktobra, nastupiće i obrazovne ustanove, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena i sportska oprema i rekviziti. U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu biće promovisan sport u školama. Promocije sportova, turniri i takmičenja, poligoni spretnosti i brojna atraktivna dešavanja pripremaju se za posetioce. Ove godine, u okviru Sajma sporta biće održana i međunarodna konjička takmičenja, u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Promovišite vašu destinaciju ili hotel na Sajmu turizma u Novom Sadu

Kvalitet se vrednuje

Ocenjivačke komisije Novosadskog sajma uveliko rade, a vrednuju kvalitet proizvoda i usluga povodom Međunarodnih sajmova „Lorist“ koji se priređuju od 3. do 7. oktobra na Novosadskom sajmu.

Povodom 51. međunarodnog sajma turizma ocenjuje se kvalitet ugostiteljsko-turističkih objekata i usluga. Na ocenjivanje mogu da se prijave i oni koji ne nastupaju na Sajmu turizma, a za izlagače je odobren popust 20 odsto. Uz objekte iz naše zemlje, interesovanje za ocenjivanje su pokazali i učesnici iz zemalja u regionu, Švajcarske, Austrije, kako se očekuje, za priznanja Novosadskog sajma konkurisaće i ugostiteljsko-turističkih objekati iz Nemačke i Ujedinjenih arapskih Emirata.

Ocenjivanje svežeg voća i povrća, stonog grožđa, lekovitog bilja i preparata od lekovitog bilja organizovano je u okviru Sajma ekologije. Dok se oprema za lov i ribolov i dizajn eksponata ocenjuju na Sajmu lova i ribolova.

Vrednovanja će biti završena tokom sajmova, a priznanja se uručuju na svečanostima na Novosadskom sajmu, dok će posebna čast najboljima biti ukazana na Večeri šampiona.

Sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se u 2017. predstavilo 452 izlagača, videlo je više od 30.000 posetilaca, što je za 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Novi koncept, 50% više izlagača iz deset zemalja, kvalitetnija ponuda, međunarodni stručni skupovi, B2B susreti, oko 150 atraktivnih sadržaja u okviru pratećeg programa i brojna stručna publika, obeležili su prve jesenje priredbe na Novosadskom sajmu.

U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala, nastupili su izlagači iz Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Nemačke i Švedske.

Više informacija na turizam@sajam.net ili na 021/4830155.

Share.

Comments are closed.