Prora, luksuzni resort na Hitlerov način

0

Nemački investitori pretvorili su zapušteno nacističko odmaralište Prora na obali Baltičkog mora u turistički centar posle nekoliko godina renoviranja.

Prora je veliko odmaralište koje se prostire duž obale Baltičkog mora dužinom od skoro 5 kilometara, i napravljeno je u sklopu nacističkog programa za odmor nemačkih vojnika i radnika. Sada, nakon više godina obnove, ovo nekada nacističko odmarališe i službeno postaje luksuzni turistički hotelski kompleks.

Hitler je u sklopu svojih manijakalnih ideja naredio izgradnju najvećeg svetskog turističkog kompleksa na obali ostrva Rugen, a izgradnja je završena do 1939. godine. Odmaralište je imalo kapacitet od 20.000 kreveta, i trebalo je poslužiti za odmor, zabavu i razonodu odane populacije Trećeg rajha. Međutim, nešto pre početka Drugog svetskog rata, radnici su vraćeni u fabrike, vojnici su otišli na front, a izgradnja odmarališta Prora je prekinuta.

Jedna nemačka građevinska kompanija je dobila prava na njegovu obnovu 2013. godine, i plan je bio da se od odmarališta napravi novi luksuzni turistički centar, kao i jednako luksuzni stambeni kompleks. Ove stambene jedinice su predviđene za prodaju ili iznajmljivanje, a cene se kreću od 300 do 600.000 evra.

Za turiste su obezbeđeni  hoteli, hosteli, brojne prodavnice sa različitom robom i restoran. Radovi bi u potpunosti trebalo da budu završeni do 2022. godine.

Share.

Comments are closed.