Prva direktna i redovna avio-linija između Australije i Evrope, bez presedanja

0

Prvi direktni redovni linijski let putničkog aviona od Australije do Velike Britanije, bez usputnih sletanja i presedanja, krenuo je iz Perta i završio se u Londonu. Kako je saopštila australijska aviokompanija Qantas, let sada traje samo 17 sati, a jedina briga avio-kompanije bila je udobnost putnika tokom toliko dugog putovanja.

Pert – London je prvi redovan let od skoro 15.000 kilometara koji direktno spaja dva kontinenta, i  po dužini, taj let je na trećem mestu u svetu među komercijalnim letovima. Ovaj let takođe obara još jedan rekord, i to kao najduži komercijalni let koji je po prvi put do sada obavljen avionom boing 787 drimlajner koji prevozi više od 200 putnika, sa 16 članova posade.

Kako navode iz Qantas avio-kompanije, dugački letovi “poslednja granica svetske avijacije”, a iz sveta turizma Australije su puni nade da će time privući više posetilaca na manje naseljenu zapadnu obalu svoje zemlje.

Jedina briga avio-kompanije je bila udobnost putnika, uzimajući u obzir dužinu i trajanje putovanja, a dnevno je planiran barem jedan let iz Australije u Evropu.

Share.

Comments are closed.