Prvi centar za cikloturizam otvoren u Srpskoj Crnji

0

“Tour de Banat” je projekat u okviru kog je u Srpskoj Crnji otvoren regionalni centar za razvoj cikloturzima, prvi centar za biciklizam u Srbiji.

Nedaleko od graničnog prelaza sa Rumunijom, izgrađen je moderno opremljen centar za bicikliste u okviru projekta čiji su partneri opština Nova Crnja, rumunska komuna Žombolj i zrenjaninski Regionalni centrar za društveno-ekonomski razvoj “Banat”.

Ove dve zemlje sada će povezivati dve staze dužine oko 300 kilometara, a za potrebe centra kreirani su mobilna aplikacija i internet stranica . Osim staze i sadržaja namenjenog biciklistima, svi posetioci mogu uživati u prirodnom ambijentu bagremovih šuma, dvorca Nojhauzen, a takođe i da predahnu i prenoće, kako bi bili spremni za sve aktivnosti, imajući u vidu da je centar na prvom mestu utočiše za sve ljubitelje aktivnog odmora.

Zvaničnici obe zemlje su izuzetno zadovoljni zbog zajedničke realizacije ideje koja koja podržava održivi ekonomski razvoj, a samim tim i  stvara uslove za razvoj cikloturizma, što će doprineti razvoju lokalnih zajednica, kao i unapređenju odnosa Rumunije i Srbije.

Share.

Comments are closed.