Prvi Evergrin festival u Nišu

0

U niškoj Tvrđavi će od 29. do 31. maja biti održan prvi „Evergrin festival“, a povod je obeležavanje slave Grada Niša Sveti Car Konstantin i carica Jelena. Evergrin festival će biti jedini festival tog tipa u Srbiji, a očekuje se da ovaj festival uđe u kalendar redovnih gradskih kulturnih manifestacija.

Prog dana festivala, sa početkom u 13.00 časova u Paviljonu, biće održana tribina na temu „Stvaranje mladih autora“, a istog dana kasnije biće otvorena izložba fotografija fotoreportera Dušana Mitića Cara, kao i izložba umetničkih lutaka Milice Štrbo. Za 20.00 časova počeće promocija knjige Moja odiseja Vojkana Borisavljevića.

Drugi dan na Letnjoj pozornici u Tvrđavi obeležiće nastupi  Lado Leskovar, Beti Đorđević , Nede Ukraden, Leo Martina, Dušana Svilara, kao i nastupi i drugih umetnika. Domaćin i voditelj festivalske večeri biće dramski umetnik Nebojša Dugalić.

Poslednjeg dana festivala, na pozornici u Tvrđavi nastupiće grupa Kerber i orkestar Impresija, koji će se publici predstaviti u malo drugačijem izdanju, kroz simfo-rok koncert, pod dirigentskom palicom kompozitora Vojkana Borisavljevića. Planirano je da se svake naredne godine dodeli festivalska nagrada, a ove godine nagradu će dobiti niški rok sastav Kerber.

Ulaz za sva tri dana Festivala biće besplatan za sve posetioce.

Share.

Comments are closed.