Prvi Festival fantastike u Nišu – TolkiNiš 2018

0

Niški kulturni centar u saradnji sa udruženjem ljubitelja fantastike “Ordo Drako Niš”, organizuje prvi festival fantastike pod imenom “TolkiNiš 2018”, a održaće se u subotu i nedelju, 14. i 15. aprila u Niškom kulturnom centru.

Festival fantastike “TolkiNiš” oržaće se u maloj i velikoj sali NKC-a, u holu i klubu, a program će trajati preko celog dana. U dva dana  biće organizovane kreativne radionice, tribine, kao i promocije knjiga koja se bave fantastikom.

Kao najvažniji sadržaj na festivali, biće organizovan i “Bazar fantastike”, na kome će posetioci moći da se druže sa poznatim piscima, slikarima, strip crtačima, filmskim radnicima i kosplejerima, a u večernjim časovima  organizovano je gledanje naučno fantastičnih filmova.

Ulaz je besplatan, a posetioci će, na samom ulazu, moći da poklone knjige, igračke i stripove za decu koja se leče na Onkološkom odeljenju KC Niš.

Festival će otvoriti pevač grupe “Orhodox Celts” Aca Seltik, nastupiće i Milan Vašalić, a posetice će pozdraviti i kostimirani junaci iz poznatih franšiza fantastike, beli hodači iz „Igre prestola“ i mnogi drugi.

Prvi niški festival fantastike biće otvoren od 11.00 do 22.00 časa.

Share.

Comments are closed.