Prvi festival hodanja u Hrvatskoj

0

Prvog i drugog septembra, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije, održaće se Prvi Hrvatski festival hodanja. Ovakvi festivali postali su izuzetan trend u svetu, a osim popularnosti odlikuje ih i masovnost, jer je hodanje aktivnost koja sve više dobija na važnosti.

Prvi Hrvatski festival hodanja biće održan u Gospiću i Otočcu, pri čemu će svaki grad obezbediti po dve rute, kraću i dužu. Prvi septembar je rezervisan je za Gospić gde će svi prijavljeni učesnici imati priliku da savladaju dve staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, drugog septembra, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka, kraću stazu od 18 kilometara i najdužu i najzahtevniju stazu od 34 kilometra.

Cilj ovog projekta je promovisanje turističkog sadržaja ove zemlje, ali i promocija aktivnog turizma i aktivnog načina življenja. Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jeste ona da svaki minut koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jedan, što je  najbolji motiv.

Share.

Comments are closed.