Prvi luksuzni podvodni hotel na svetu

0

Na samo 4 kilometra od obale Dubaija 2020. biće podignut podvodni hotel i banja vredna 680 miliona dolara. Gosti hotela moći će da uživaju u sobama ispod mora, restoranima i barovima sa pogledom da korale.

Kleindienst Group, globalna kompanija koja se bavim izgradnjom i trgovinom nekretninama sa sedištem u Dubaiju objavila je početak gradnje prvog svetskog luksuznog plovećeg i podvodnog hotela pod nazivom ” Plutajuća Venecija” vrednog 680 miliona dolara, koji će budućim posetiocima dati priliku da poslovnim ljudima sa Bliskog istoka prenese autentičnu Veneciju.

Prvi luksuzni podvodni hotel na svetu

Prvi luksuzni podvodni hotel na svetu

Hotel Plutajuća Venecija biće izgrađen na četiri kilometra od obale Dubaija. Hotel će imati kapacitet da smesti 3.000 gostiju dnevno, a razni sadržaji pre svega smeštajni kapaciteti, restoran, prostor za zabavu i rekreaciju biće raspoređeni na čak četiri nivoa od kojih će jedan biti pod morem.

Do ovog hotela, koji treba da bude replika prave Venecije, dolaziće se isključivo brodom, hidroplanom ili helikopterom. Kopija glavnog Trga Svetog Marka, biće recepcija.

Od tog mesta do svojih soba-kabina goste će prevoziti original gondole koje su izrađene u Veneciji. Hotel bi trebalo da ima 414 soba-kabina koji će se pružati na sva četiri nivoa, od kojih će jedna biti pod vodom. Oni koji zakupe ovakve lukszne sobe pod vodom imaće privilegiju da gledaju koralne grebene pod vodom i kako iznad njih plovi gondola.

Hotel će takođe osim butika sa luksuznom robom imati i tradicionalne zanatske prodavnice. Planirano je čak postojanje 12 restorana i barova koji će gostima da nude raznovrsnu zabavu sa sve pogledom na podvodni svet.

Prvi luksuzni podvodni hotel na svetu

Prvi luksuzni podvodni hotel na svetu

Ono što će bit kruna ovog hotela jeste podvodna banja.

U narednim godinama, od početka rada hotela planira se i održavanje identičnih manifestacija po kojima je poznata Venecija kao što je Karneval, umetnički festival Bienale i Festival Rendetore.

Autori ovog ambiciznog projekta planiraju da će ovakav jednistveni hotel imati životni vek od najmanje 100 godina – izgradnja je planirana za početak 2018. godine, a završetak radova 2020.

Izvor: b92
Share.

Comments are closed.