Radoš Vukićević – novi generalni direktor vinarije Tikveš

0

Beograd, 04.07.2017. – Upravni odbor vinarije “Tikveš” imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije, koji stupa na ovu funciju 03.07.2017. godine.

Radoš Vukićević je profesionalac sa iskustvom koji je dobro upoznat sa vinskom industrijom i vinarijom ,,Tikveš”, jer je od početka 2010. do sredine 2013. godine bio na poziciji marketing menadžera i odnosa sa javnošću u kompaniji.

U svojoj karijeri, Vukićević je radio i na drugim odgovornim funkcijama i to kao predstavnik kompanije ,,Coca-Cola” (The Coca-Cola Company) u Makedoniji i regionalni menadžer za prodaju i direktor sektora za upravljanje lanca za nabavku i logistiku u kompaniji ,,Alkaloid”, gde je stekao dragoceno iskustvo i znanje iz oblasti menadžmenta, prodaje i razvoja novih tržišta. U protekle četiri godine, uspešno je radio kao ekonomski promoter Republike Makedonije, sa sedištem u Sofiji i bio odgovoran za tržišta Bugarske i Srbije. Tokom ovog perioda upoznao je na koji način funcioniše plasman robe u Srbiji, što će mu pomoći u implementaciji planova i daljem radu.

Tim vinarije ,,Tikveš” dolaskom stručnjaka kao što je Radoš Vukićević nastaviće da realizuje svoju planiranu strategiju za dugoročni održivi razvoj kroz kontinuirana ulaganja u tehnologiju, inovacije i proizvodnju autentičnih, visoko-kvalitetnih vina i njihovo  plasiranje na svetsko tržište.

Radoš Vukićević

Vinarija Tikveš

Vinarija Tikveš

Svake godine, „Tikveš“ vina osvajaju preko 50 prestižnih nagrada na najznačajnijim međunarodnim vinskim takmičenjima kao što su: Decanter, International Wine Challenge, Mundus Vini, Chardonnay du Monde, Le Mondial du Rose, Citadelles du Vin i dr. Tim enologa vinarije „Tikveš“ koji od 2010. godine predvodi Marko Stojaković, uz aktivnu saradnju sa Filipom Kambijem, jednim od vodećih vinskih konsultanta u svetu.

„Tikveš“ je jedina vinarija u regionu sa osam vina ocenjenih od najpoznatijeg vinskog kritičara u svetu, Roberta M. Parkera. Parker i njegov tim „The Wine Advocate“ dodelili su 94 poena crvenom vinu „Bela Voda“ iz 2010. godine. Potvrđujući i premašujući ovu ocenu 2014. godine dodellili su 95 poena za crveno vino „Bela Voda“ iz berbe 2012. godine, a drugih 7 Tikveš vina nagradili sa više od 90 poena.

Share.

Comments are closed.