Rafting regata Banja Luka – Beograd 2014.

0

Druga Rafting regata Banja Luka Beograd je 11. septembra krenula iz glavnog grada Republike Srpske i nakon 18 dana i 505 km plovidbe, u nedelju 28. septembra stiže u Beograd. Rekama Vrbas i Sava regata je prošla kroz Laktaše, Srbac, Brod, Šamac, Orašje, Brčko, Bijeljinu, Sremsku Mitrovicu, Šabac i Obrenovac. Svečani doček organizuje se u nedelju u 13 časova u restoranu Promaja, a odraće se i prezentacija turističkih potencijala Banja Luke i gastroprezentacija  banjalučkih ćevapa i sira trapist uz tamburaše.

Glavni cilj ovog događaja na vodi je dobijanje međunarodnog karaktera, dodatno jačanje veza Republike Srbije i Republike Srpske, kao i promocija nautičkog turizma i ekologije u svim opštinama na ruti regate.

Organizatori ove manifestacije su Rafting klub Kanjon iz Banja Luke i Nautički klub Liman iz Beograda, uz podršku Rafting saveza Srbije i Kajak, kanu i rafting saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Banja Lukaa, kao i turističkih organizacija obe zemlje.

 

Share.

Comments are closed.