Rafting Tarom kao andrenalinski turizam

0

Rafting kaže Wikipedia je engleska reč za staro dobro splavarenje na divljim vodama, s tim što rafting za razliku od transporta drvene građe ima elemente nadmetanja. Ipak, nama u „TU!“ magazinu je u raftingu interesantno baš ono što nije povezano sa takmičarskim duhom, već ima veze sa aktivnim odmorom, uzbuđenjem ili pustolovnim, adrenalinskim turizmom.

Shodno tome za rođenje ove rubrike izabrali smo nešto najbolje, rafting prelepom Tarom kojim se u kampu „Sastavci“ bavi naš vodič kroz ovu priču, inženjer Slobodan Gagović.

TU!: Za početak kako je najlakše doći do vas i gde se nalazi kamp „Sastavci“?

SG: Do zagrljaja tri reke na Šćepan Polju stiže se preko isto toliko država. Na srpskoj strani park prirode „Mokra Gora“, a na bosanskoj strani Višegrad i njegova velelepna ćuprija. Uz Drinu, put vodi ka Foči, a onda kreće avantura. Uzbuđenje počinje da raste na putu od Foče do Šćepan Polja. Kad uđete u Crnu Goru, put pada na reku Taru. Tu se vlasnica najdubljeg kanjona u Evropi, sreće sa tirkizno plavom Pivom. Na mestu gde se sastaju ova dva vodena cveta rađa se Drina. U zagrljaju tri reke i obilju prirodnih lepota izrastao je kamp „Sastavci“. Njegova okolina je neiscrpna inspiracija za zaljubljenike u prirodne lepote i izvor pozitivne energije koja vas dovodi do blaženstva.

Kamp logo2 Bungalovi (dvokrevetni, trokrevetni, četverokrevetni i šestokrevetni) su opremljeni sa čistom posteljinom, jastukom i vrećom za spavanje. Unutra su obloženi lamperijom ili lesodekorom. Elektrificirani su i imaju utičnicu da možete napuniti mobilni ili da fenom osušite kosu posle raftinga.

Nastavak teksta pročitajte ovde.

Share.

Comments are closed.