Recenzije gostiju – kako odgovoriti na negativne komentare

0

Recenzije gostiju i sami komentari na internetu mogu biti najbolja reklama ili dosta neugodni za imidž privatnog smeštaja, hotela ili restorana.

Nikome nije ugodno kada se o njemu ili onome što radi i nudi priča u negativnom smislu. Iznajmljivačima nije ništa lakše u tom pogledu jer sve što rade i nude gostima rade sa ciljem da im odmor bude što ugodniji i bezbrižniji.

Moderna vremena donose mnoštvo aplikacija, i društvenih mreža tako da se čini da je potpuno nemoguće kontrolisati šta se priča o vašem poslu, ali ipak nije baš tako.

Čak 79 % turista će pročitati od 6 do 12 komentara smeštaja pre nego se odluči na rezervaciju istog, a gotovo svi, 96 % ispitanih, smatra komentare važnima prilikom odabira smeštaja.

Pametno tretiranje online recenzija kao povratne informacije nije samo način zaštite i jačanja brenda, već može postati način za povećanje broja rezervacija i profita.

Specifičnost i glavna prednost privatnog smeštaja naspram smeštaja u hotelima je upravo ta lična i ljudska interakcija između domaćina i gosta. Ključno je biti prijatelj svom gostu, naravno sve zavisi koliko gost to dopušta.

Recenzije gostiju

Recenzije gostiju

Odgovor na negativan komentar je prilika za uspostavljenje poverenja

Nažalost, loše recenzije se događaju s vremena na vreme, čak i kada mislite da ste perfektan domaćin. Najbitnije od svega je zapamtiti da negativna recenzija nije kraj sveta i potpuna katastrofa. Ne postoji ni jedan iznajmljivač a da se nije morao nositi s nezadovoljnim gostom.

Recenzije gostiju – Odgovorite brzo

Negativni komentari su prilika za Vas jer ih možete pretvoriti u pozitivnu marketinšku priliku i pokazati svoj poseban odnos sa gostima. Osećaj hitnosti je presudan. Bitno je znati da je najbolje odgovoriti na negativne recenzije i komentare što je pre moguće.

Odgovorite brzo, idealno u roku od 48 sati, posebno ako je recenzija negativna jer će nepovoljno uticati na potencijalne nove goste.

Budite kratki

Uvek zahvalite gostu, odgovarajte samo na specifične detalje u njihovim recenzijama i ako se morate izviniti, učinite to iskreno. Ako recenzija ima i pozitivne i negativne delove, prvo se zahvalite na pozitivnima a onda pređite na negativne.

Kod suočavanja sa lošom recenzijom najvažnije je ostati sabran i ne odmah u afektu donositi odluke i odgovarati na upućenu kritiku. Ovo je izuzetno važno jer taj odgovor neće videti samo osoba koja je kritiku napisala već će vaša reakcija biti vidljiva svima!

Pozovite gosta da se vrati

Ne zaboravite na kraju uvek pozvati gosta da se vrati, bez obzira na to je li njegova recenzija pozitivna ili negativna. To povećava šanse za nove rezervacije i neutralizovanje lošeg iskustva gosta.

Share.

Comments are closed.