Restoran u kome se naručuje samo jedno jelo, a razgovor je zabranjen

0

“Ichiran Ramen” je popularan lanac restorana u Japanu u kojem gosti jedu sami, ne pričaju, ne koriste mobilni telefon, a mogu naručiti samo jedno jelo. Restoran je podeljen u kabine koje gledaju u zid, a koje gostima omogućavaju totalnu privatnost umesto ljudske interakcije.

Razgovor među gostima i osobljem je zabranjen, a narudžbina se prima pismenim putem. Iako se može naručiti tek supa s mesom, povrćem i rezancima, odnosno nudle, gosti mogu odabrati gustinu, začinjenost i deo namirnica u ovome jelu tako što hemijskom olovkom označe željeno na dobijenom formularu. 

Supa sa rezancima se putem automata postavljenom na ulazu. Restoran takođe obeshrabruje goste da tokom boravka koriste svoj mobilni telefona. Umesto toga podstiču ih da usmereno uživaju u svakom zalogaju jela. 

Vlasnik Manabu Yoshitomi došao je na ideju za pokretanje restorana kada su mu prijateljice priznale da ne vole da jedu rezance u restoranima, jer ne žele da ih drugi gledaju kako konzumiraju ovu nespretnu vrstu hrane. 

Ovaj se restoranski lanac iz Japana proširio na Hong Kong i Sjedinjenje Američke Države, a postao je popularan među asocijalnim osobama, kao i onima koji ne trpe društvo tokom obroka. 

Izvor: punkufer.hr

Share.

Comments are closed.