Ritam Evrope 2018 u Novom Sadu

0

12. tradicionalna muzička manifestacija “Ritam Evrope”, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, održava se 9. maja na Trgu slobode povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i Dana Evrope koji se obeležava istog dana.

Muzički program počinje u 19:30 časova nastupom novosadskog sastava “Tri kapljice”, nakon kojih će u 20:20 časova na binu izaći “The Toasters”. U 21:40 časova počinje koncert grupe “Let 3”, a od 23.00 časova počinje  “Disciplina kičme”.

Nakon koncerata, Exit će u  u klubu “Quarter” u Kineskoj četvrti  organizovati žurku na kojoj će nastupiti dj-evi sa ovogodišnjeg festivala, a povod za žurku je osvajanje druge po redu titule Najboljeg evropskog festivala. Program počinje u 22.00 časova nastupom Dušana Nikolića “b2b Runy”, dok je nakon njegovog nastupa vreme rezervisano za  sarajevski “After Affair” u 23:30 časova. U jedan sat nakon  ponoći binu preuzima Francuz Zadigo, a planirano  je da žurka traje do pet ujutro.

Pored muzičkih dešavanja i žurki, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava i niz kulturnih dešavanja, poput izložbi, tribina ili govornih programa. Fondacija “Novi Sad 2021” u Studiju M će ove godine organizovati konferenciju “Neutralno”, gde  će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti prikazane različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Ulaz na sve programe u okviru obeležavanja Dana pobede je slobodan, Novi Sad pozdravlja i okuplja sve zaineresovane da zajedno proslave i obeleže Ritam Evrope.

Share.

Comments are closed.