Rumunija, odličan izbor koji ne košta puno

0

Rumunija je velika zemlja, i uz dobru organizaciju možete doživeti sve njene posebnosti. Naravno, za to će vam biti potrebno više dana. Rumunija je odlična destinacija koja ima zaista puno toga da ponudi turistima koji su željni istorije, prirode, avanture ili jednostavno dobrog odmora.

Rumunija, odličan izbor koji ne košta puno

Rumunija je zemlja koju morate posetiti, što zbog zaista odličnog sadržaja, što zbog činjenice da ćete u ovoj predivnoj zemlji uživati u svemu i pritom proći mnogo jeftinije nego u ostalim zemljama Evrope. Ovo je samo deo ponude ove velike i sadržajne zemlje, neka to bude dovoljno tek da zagolica maštu.

Bukurešt

Bukurešt je glavni grad Rumunije, i odlična city break destinacija. On je još uvek nedovoljno otkriveni dragulj Evrope, grad elegancije i bogate istorije, dinamičan i pun zabave. Njegovi  široki bulevari, predivne Art Nouveau građevine, boemski kafići, neobični muzeji, zelene oaze parkova, nagovestiće vam da se radi o gradu koji nikad ne odmara. U svakom slučaju, opravdaće svoje drugo ime, nazivaju ga balkanskim Parizom, imajući u vidu da su ga projektovale strane arhitekte, većinom Francuzi i Italijani. Posetite slavni rumunski parlament, uživajte u rumunskoj gastronomiji, upoznajte se sa Rumunskom istorijom u Nacionalnom muzeju rumunske istorije.

Rumunija, odličan izbor koji ne košta puno

Transilvanija

Jedan od najzanimljivijih delova Rumunije je Transilvanija, koja zajedno s pokrajinama Moldavijom i Vlaškom čini najveći deo današnje Rumunije. Ovaj deo je prava atrakcija, i nezaobilazni deo turističke ponude, a najpopularniji gradovi su Sibiu, Sigišoara i Brašov, preporuka za smeštaj i predah, mesta koja su odlična polazna tačka za dalji obilazak.

Rumunija, odličan izbor koji ne košta puno

Drakula

Zanimljiva i mistična priča o Drakuli je verovatno jedan od glavnih razloga zašto se turisti odluče da krenu na put u Rumuniju. Nakon lagane štenje, gde možete upoznati grad u kome ste odmorili, sledeća destinacija bi trebalo svakako da bude Bran,  mesto gde se nalazi slavni Drakulin dvorac, najposećenija rumunska atrakcija. U njemu je, bar u priči, bio zatvoren Vlad treći, a izgledom i podseća na Drakulin dvorac iz opisa priče. Vlasnici su ga pretvoriti u turističku atrakciju, sablasni ambijent koji ostavlja priča o Drakuli ispunjava dvorac i na trenutke čini posetu dvorcu uzbudljivom.

Rumunija, odličan izbor koji ne košta puno

Sigišoara je jedan od najbolje sačuvanih evropskih srednjevekovnih gradova s utvrđenim starim gradom i tvrđavom. Poznat je po kući Drakulinog oca Vlada u kojoj se navodno i sam Drakula rodio. Posetite rodno mesto slavnog vampira i, osim njegove rodne kuće, prošetajte gradom koji je na UNESCO listi svetske baštine.

 

 

Share.

Comments are closed.