Ryanair od novembra dozvoljava samo jedan besplatni ručni prtljag

0
Većina putnika irske niskotarifne aviokompanije Ryanair od novembra više neće moći da unese u avion dva komada ručnog prtljaga.
Kako navodi ta aviokompanija, putnici će od 1. novembra moći da unesu u avion samo mali prtljag, kao što je ručna torba ili torba za laptop, dok će prtljag u koferu morati da bude prosleđen u teretni deo aviona.
Ipak, jedino će putnicima sa prioritetom ukrcavanja, koji plate dodatnih pet funti, biti dozvoljeno da unesu dve torbe u putničku kabinu.
Aviokompanija navela je da je do te odluke došla kako bi se smanjilo kašnjenje aviona, jer je previše putnika unosilo dve torbe u avion, za koje nije bilo mesto u kabinama.
Ryanair je, takođe, objavio da će smanjiti naknade za veće torbe sa 35 na 25 funti, kako bi ohrabrili svoje putnike da za teretni deo prijave aviona više prtljaga.
Aviokompanija će takođe povećati težinu prtljaga za teretni deo aviona sa 15 na 20 kilograma.

Ryanair

Ryanair je Irska niskotarifna avio kompanija sa sedištem u Dablinu, i glavnim predstavništvom na Londonskom Stansted aerodromu. Ryanair je osnovana 1985. godine i od tada je postala najveća i najpoznatija nisko tarifna avio kompanija u Evropi. Sa svojih 1100 linija povezuje brojne destinacije u Evropi i severnoj Africi.

Ryanair vrši naplatu svih usluga mimo leta kao što su: check in prtljaga, takse, aerodromske takse, osveženja i ketering tokom leta i drugo. Kompanija je poznata po niskim taksama koje primenjuje na aerodromima van glavnih gradskih centara, iako je to jeftije za samu kompaniju, manje je pogodno za putnike zbog prevoza od aerodroma do gradova.

Ryanair ne nudi usluge posluživanja hrane i pića tokom leta, ali putnici mogu uživati i u čitanju časopisa kompanije.

Ryanair planira da proširi svoje poslovanje tako što će osnovati ćerku firmu Ryanair Atlantic koja će biti specijalizovana za jeftina putovanja na dugim destinacijama.

Za putnike iz Srbije najinteresantniji su letovi iz Niša, Temišvara i Budimpešte po veoma niskim tarifama.

Izvor: eKapija
Share.

Comments are closed.