Sajam etno hrane i pića

0

U hali 3 Beogradskog sajma od 21. do 24. novembra biće održan 13. Sajam etno hrane i pića, a slogan ovogodišnjeg okupljanja je „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“.

Na izložbi hrane i pića pripremljenih po starim i tradicionalnim receptima, na 13. Sajmu etno hrane i pića, sada već sa regionalnim karakterom, izlagači će ponuditi nacionalne specijalitete i proizvode koji su karakteristični za pojedina geografska područja. Svi izloženi proizvodi su uglavnom izrađeni na tradicionalan način, bez upotrebe novih tehnologija i rešenja, a sirovine i namirnice su  isključivo organskog porekla.

Ovaj Sajam ima za cilj promoviše tradicionalne proizvode kao najkvalitetnije, kako za domaće tržište, tako i za izvoz. Na taj način se afirmišu sve gastronomske specifičnosti u jedan ozbiljni segment turističke ponude Srbije. Svi proizvodi su takođe sa oznakom sa zaštićenim geografskim poreklom.

Osim proizvođača hrane, na sajmu će učestvovati i distributeri opreme za proizvodnju, serviranje i pakovanje proizvoda, a biće održana i radionica o zaštiti geografskog porekla, zadrugarstvu, o uvođenju sistema kvaliteta, zaštiti recepata i unapređenju pakovanja i sistemima distribucije i prodaje.

Share.

Comments are closed.